Shoppa till graviditeten

Att bli gravid innebär många saker och för de flesta är det en stor förändring av vardagen. För att få ihop det nya livet är det viktigt att vara väl förberedd, och innan den stora dagen är det skönt att ha införskaffat rätt prylar.

Vägen till en graviditet kan vara lång och full av förväntan och besvikelse. Det finns mycket man kan köpa hem för att öka chanserna att bli gravid och nuförtiden behöver man inte ens besöka sjukhuset för att få definitivt svar om man är gravid ett inte. Ett hemlevererat graviditetstest ger rätt svar 99 gånger av 100. Och när stickan väl visar positivt börjar ett nytt liv, för dig och i din mage. Förberedelserna är inte bara kroppsliga, det gäller också att ha rätt saker hemma innan och efter födelsen.

Det är mycket som bör fixas – både stora och små saker som kommer att göra det hela lättare när barnet väl är här. Barnsäng, skötbord, bilstol och barnvagn är stora och självklara saker som är lätta att komma ihåg, men det är framförallt de små sakerna som är lätta att glömma.

Det kan till exempel vara bra att ha med sig lite varma kläder redan till förlossningen – barnet har vistats i en varm mage i 9 månader, och mår bra av att få på sig en helkroppsbody och en varm mössa efter födseln. Att ta med blöjor och andra hygienartiklar är också bra att vara förberedd med – både för förlossningen, men framförallt när du väl har kommit hem.

Det är inte bara barnet som behöver saker – även du som mamma behöver skaffa bra saker att ta med till BB och för första tiden hemma. Mjuka och bekväma kläder är ett måste, och framförallt att skaffa bekväma underkläder. Extra stora bindor behöver de flesta, och amningsbehå eller amningsinlägg underlättar också rejält under den första tiden.

När du har tagit dig igenom de första veckorna kommer du garanterat att komma på nya grejer som skulle kunna underlätta livet, och allas behov ser olika ut. Viktigast är att se till att ha det som verkligen behövs under de första dagarna – resten är lätt att ordna efter hand.