Rejäla kläder när kylan kommer

För oss som är det minsta frusna av oss så kommer höst- och vinterkylan som en plåga likt den solhatande…någon, om det finns någon som avskyr sol och värme. Därför så gäller det att klä sig ordentligt för att slippa frosten i skägget.

En segelduksjacka, tack

Frost i skägget var förstås bara en liknelse, det är ju inte alla som har skägg i ansiktet. Men när kylan är kommen så gäller det att klä sig med rätt typ av kläder. Vi tänkte därför tipsa om ett riktigt klassiskt varumärke som tillverkar slitstarka, varma – och framförallt snygga kläder. Det är märket Barbour vi syftar på och vi lovar att det är knappast någon som kommer att tro att dina kläder är gjorda av gammal segelduk.

Lät det där sista långsökt? Låt oss förklara. När Barbour grundades i slutet av 1800-talet så var det med syfte att klara det skotska, rätt så krävande klimatet. Det man gjorde, var att man hämtade inspiration från fiskarna på Nordsjön som hade kläder som i regel var tillverkade i just segeldukstyg. De var dessutom doppade i olja för att stå emot vädret ännu bättre. Planen var att skapa klädesplagg som var både funktionella och snygga. Man kan säga att det lyckades, och idag så är Barbour ett välkänt märke för många, och kvaliteten håller, då som nu.

Syntet eller dun

Till sist så tänkte vi bara ge ett kort tips till dig som ska köpa vinterjacka. Vet du att du kommer att vistas i ett klimat med stark kyla – då ska du med fördel köpa en dunjacka eftersom den klarar kylan bättre än en jacka i syntet. En syntetjacka däremot, den klarar väta mycket bättre, så vistas du i ett klimat där det är kring nollan och växlar några grader uppåt och neråt, ja då är det syntet som är att föredra.